У Черкасах в понеділок, 14 липня, о 10:00 у навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України «Оршанець» відбудеться церемонія прощання з екс-начальником цього центру, заступником начальника Східного регіонального управління ДПСУ, полковником Ігорем Момотом.

Його поховають на одному з черкаських кладовищ, повідомляє прес-служба ОДА.

«Момот загинув унаслідок обстрілу з системи реактивного залпового вогню «Град» у містечку Зеленопілля Донецької області. Зараз тіло Героя перевозять в Маріуполь. Звідти його доставлять до Черкас», - йдеться в повідомленні.

У серпні Момоту мало виповнитися 49 років. У нього залишилися дружина і донька.

Має багато нагород. Серед них - Орден Червоної Зірки, Орден Богдана Хмельницького III ступеня, медаль «Захиснику Вітчизни».

З травня 2014 обіймав посаду заступника начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. До цього був начальником навчального центру Держприкордонслужби в Оршанці.

Як повідомляв ForUm, за даними Міноборони, за минулу добу на території проведення антитерористичної операції загинуло 23 військовослужбовців, з яких 19 - бійці Збройних сил і 4 - прикордонники.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом