Євросоюз опублікував в «Офіційному журналі ЄС» 11 прізвищ осіб, внесених до санкційного списку в зв'язку з ситуацією в Україні.

Зокрема, ЄС запровадив санкції проти так званого прем'єра самопроголошеної Донецької народної республіки Олександра Бородая та «глави служби безпеки» ДНР Олександра Ходаковського.

Обмежувальні заходи набули чинності з моменту опублікування списку.

Крім того, до «чорного списку» Євросоюзу увійшли віце-прем'єр ДНР Олександр Калюський, міністр інформації і громадських зв'язків ДНР Олександр Хряков, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Сюди ж включені прем'єр самопроголошеної Луганської народної республіки Марат Баширов, віце-прем'єр ЛНР Василь Нікітін, голова верховної ради ЛНР Олексій Карякін, міністр внутрішніх справ ЛНР Юрій Івакін, міністр оборони ЛНР Ігор Плотницький.

Під санкції ЄС також підпали командир козачих військ ДНР Микола Козицін та один із командирів повстанців Олексій Мозговий.

Таким чином, наразі кількість осіб, внесених до санкційного списку ЄС щодо України, становить 72 людини.

Про розширення санкцій ЄС ще на 11 осіб було оголошено напередодні. «Зважаючи на серйозність ситуації у Східній Україні, Рада ЄС ухвалила рішення розширити список осіб, до яких застосовуються адресні санкції за дії, що підривають суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України», - йдеться в комюніке Ради ЄС.

Цим особам заборонено в'їзд в ЄС, а їхні активи в ЄС у разі виявлення заморожуються, наголошується в повідомленні.

Донецька народна республіка (ДНР) і Луганська народна республіка (ЛНР) оголошені терористичними організаціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56