У суботу, 12 липня, о 00.28 підрозділи Збройних сил України та Державної прикордонної служби зазнали артилерійського обстрілу з систем залпового вогню БМ-21 «Град», які застосовувалися з боку кордону Російської Федерації, заявляють у Держприкордонслужбі.

За даними відомства, були обстріляні підрозділи, які виконували завдання в межах АТО в районах населених пунктів Зеленопілля, Дякове, Бірюкове, Ізварине.

«Артилерія Збройних сил України відкрила вогонь. У повітря піднято винищувачі, які патрулюють повітряний простір України і готові до відбиття можливих атак», - йдеться в повідомленні прикордонного відомства.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу членами незаконних збройних формувань з системи залпового вогню «Град» підрозділів українських сил АТО в районі селища Зеленопілля Свердловського району Луганської області вранці 11 липня загинуло близько 30 осіб.

За даними Міноборони, внаслідок обстрілу незаконними збройними формуваннями біля міста Ровеньки Луганської області загинуло 19 військовослужбовців, 93 отримали поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом