Рада ЄС оголосила про розширення санкцій у зв'язку з українською кризою, включивши до «чорного списку» ще 11 фізичних осіб, довівши загальну чисельність фігурантів списку до 72, йдеться в комюніке Ради.

Очікується, що ці додаткові санкції набудуть чинності після їх публікації у суботу в офіційному бюлетені ЄС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Зважаючи на серйозність ситуації у Східній Україні, Рада ЄС ухвалила сьогодні рішення розширити список осіб, до яких застосовуються адресні санкції за дії, що підривають суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України», - йдеться в комюніке Ради ЄС.

Цим особам заборонено в'їзд в ЄС, а їхні активи в ЄС у разі виявлення заморожуються, наголошується в повідомленні.

Раніше цього тижня повідомлялося, що Комітет постійних представників ЄС досяг домовленості про включення додатково 11 імен в санкційний список у зв'язку з українською кризою.

При цьому, за повідомленням агентства Bloomberg, у країн Євросоюзу була можливість до полудня п'ятниці надати свої заперечення проти запровадження додаткових санкцій. У повідомленні зазначалося, що в разі відсутності заперечень, нові заходи набудуть чинності.

Рада ЄС нагадала, що під раніше прийнятими санкціями залишаються два підприємства в Криму і Севастополі.

«Рада ЄС уважно спостерігає й оцінює ситуацію в Східній Україні», - наголошується в комюніке.

Правові документи зі списком осіб будуть опубліковані у суботу в офіційному бюлетені ЄС і з цього моменту набудуть чинності. Рішення ухвалене Радою ЄС за письмовою процедурою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56