Міліціонери Київської області неналежно контролюють осіб, які перебувають під домашнім арештом.

Про це свідчить перевірка прокуратури Київської області 26 міськрайорганів міліції, які здійснюють контроль за поставленими на облік особами, котрим обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Зокрема, за даними прес-служби наглядового відомства, порушуються вимоги законодавства щодо повноти під час постановлення на облік та здійснення належного контролю за такими особами.

«В окремих випадках міліціонери довгий час не відвідують підозрюваних, які перебувають під домашнім арештом, і не контролюють, як ті дотримуються встановлених судом обмежень», - йдеться в повідомленні.

Іноді правоохоронці в рапортах пишуть, що підконтрольний підозрюваний перебуває за місцем свого проживання і покладених на нього зобов'язань не порушує. При цьому підозрюваний перебуває в іншому місті і не з'являвся на судових засіданнях без поважних причин.

З'ясувалося також, що співробітники органів внутрішніх справ не забезпечують своєчасне поставлення на облік осіб, щодо яких обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, неправильно формуються та ведуться контрольні справи.

Більш того, в деяких райвідділах міліції взагалі немає контрольно-наглядових справ щодо осіб, до яких застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

«Реагуючи на виявлені порушення, органи прокуратури області внесли акти прокурорського реагування з вимогами усунути порушення законодавства та притягнути винних до відповідальності», - підсумували в прокуратурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60