Комунальне підприємство «Харківські теплові мережі» не має наміру відключати гарячу воду споживачам.

Про це заявив генеральний директор підприємства Сергій Андрєєв, коментуючи інформацію про те, що НАК «Нафтогаз України» перекрила подачу газу на харківську ТЕЦ-5 та КП «ХТМ».
Він повідомив, що підприємство дійсно отримало доручення міністра про відключення газу для ТЕЦ-3 і ТЕЦ-5.

«Ситуація на сьогодні така, що конкретні споживачі її не відчувають, тому що гаряча вода подається в потрібних обсягах і за потрібної температури. У Харкові гарячу воду подають ТЕЦ-3, ТЕЦ-5 і Салтівська котельня. Тому якщо доручення буде виконано, і газ на ці об'єкти перестане надходити, то замість двох ТЕЦ гарячу воду на місто подаватимуть інші джерела, адже у нас є ТЕЦ-4, Дзержинська, Комінтернівська і Салтівська котельні. Наявна в Харкові система централізованого теплопостачання дозволяє це зробити», - цитує Андрєєва прес-служба Харківської міської ради.

За його словами, скасування подачі газу на ТЕЦ-5 та КП «ХТМ» жодним чином не позначиться на гарячому водопостачанні.

«Для споживача це не гратиме ніякої ролі. Якщо нас і надалі обмежуватимуть, то, врешті-решт, гаряча вода буде не 55 градусів, а 50. Але поки хвилювання марні, зараз ситуація цілком робоча», - зазначив Андрєєв.

Також гендиректор «ХТМ» не виключає, що якщо ситуація з газом у цілому по країні не вирішиться до початку опалювального сезону, то підприємствам теплоенергетики доведеться переходити з газу на мазут. Але таке рішення має прийняти уряд.

Як повідомляв ForUm, з 10 липня НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежить газопостачання двох теплоелектроцентралей у Києві та двох у Харкові для економії палива. Про це повідомили в прес-службі міністерства.

Нагадаємо, підприємства теплокомуненерго (ТКЕ), теплоелектроцентралі (ТЕЦ), а також низка промислових споживачів станом на 9 липня 2014 року заборгували НАК «Нафтогаз України» 19,748 млрд грн за природний газ, що на 2,7% менше від показників минулого тижня.

Уряд вживає заходів щодо скорочення споживання природного газу в опалювальний сезон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42
Теги