Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Росії (Россільгоспнагляд) заявляє про збільшення обсягів контрабандного постачання худоби і тваринницької продукції з України до Криму, повідомляє прес-служба відомства.

«Останнім часом почастішали випадки купівлі кримськими м'ясниками невеликих партій живої худоби без вушних бирок обов'язкової ідентифікації, ветеринарних свідоцтв та іншої необхідної документації, у приватних підприємців в Україні», - йдеться в повідомленні.

Цей факт обумовлений низькими цінами на сільськогосподарських тварин, незаконне ввезення яких, однак, може стати причиною занесення і розповсюдження на території Криму таких гострих інфекційних захворювань як ящур, сказ, сибірка, бруцельоз та ін.

Так, 4 липня поточного року на БАПП «Армянськ» припинено спробу провезення кримським жителем 10 голів великої рогатої худоби без супровідної документації з Миколаївської області України. Крім того, 5 липня на суміжну територію повернули 7 голів ВРХ, що прямували з Херсонської області, 9 голів ВРХ, з Вінницької області України.

7 липня інспекторами управління Россільгоспнагляду на БАПП «Джанкой» припинено спробу незаконного ввезення 6 голів ВРХ без ветеринарних супровідних, які прямували з села Асканія-Нова Херсонської області на адресу кримського підприємця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52