Методи роботи нинішнього уряду ні до чого хорошого в економіці не доведуть. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, народний депутат України (позафракційний) Андрій Пінчук, коментуючи думку, що тільки з допомогою емісії можливо перекрити дефіцит держбюджету України.

«Емісію я не підтримую - це однозначно. У нас і так національна валюта істотно втратила. Люди збідніли, а ні зарплати, ні інші доходи не зросли. Але чомусь про це мовчать», - підкреслив парламентарій.

Крім того, політик зазначив, що до МВФ та інших міжнародних фінансових інституцій, які обіцяли Україні підтримку, існує багато питань. «Незважаючи на всі заяви, такі чудові відносини, всіляку підтримку на словах - ні фінансової, ні іншої матеріально відчутної допомоги немає. Незважаючи на сліпе виконання всіх можливих і неможливих вимог, підвищення тарифів та інше, МВФ, мабуть, так і не збирається давати гроші», - обурився Пінчук.

«Уряд вже півроку нічого зробити не може. Багато хто не помічає, що відбувається в економічному блоці Кабінету Міністрів України - вся увага прикута до військових дій на сході. Але, нагадаю, скільки разів було сказано, що попередній уряд крав шаленими сумами - а незважаючи на це бюджет виконувався, соціальні стандарти підтримувалися, планувалося підвищення. Сьогодні ж усі чесні і не крадуть - а у нас такий дефіцит бюджету. Спочатку було зрозуміло, що цей уряд нічого хорошого економіці дати не може, їхні методи роботи ні до чого хорошого не доведуть», - підсумував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59