Чистий продаж готівкової валюти населенням (перевищення продажу валюти над її купівлею) в червні становив 102,5 млн дол., повідомляється на сайті Національного банку України.

«Обсяг валюти, купленої банками у населення, - 437,7 млн дол., обсяг валюти, проданої населенню, - 335,2 млн дол.», - йдеться в повідомленні.

За інформацією НБУ, у червні обсяг операцій з готівковою іноземною валютою на міжбанківському валютному ринку України становив 773 млн дол. (в еквіваленті).

Таким чином, обсяг купівлі населенням валюти залишається практично на рівні минулого місяця, коли обсяг операцій з готівковою валютою на міжбанку становив 745 млн дол., а чистий продаж - 107,8 млн дол., повідомляє «УНІАН».

Водночас, за підсумками січня-червня чиста купівля валюти населенням становила 1,329 млрд дол. (в еквіваленті), що в 8,4 разу вище від показника чистої купівлі населенням валюти за аналогічний період минулого року (158,6 млн дол. в еквіваленті).

Також повідомляється, що банківські вклади фізосіб у валюті (в доларовому еквіваленті) в червні скоротилися на 772 млн дол. і станом на 1 липня 2014 року становили 16,716 млрд дол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35