Ротація в уряді неминуче призведе до політичних конфліктів. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у заявив народний депутат України Володимир Олійник, коментуючи інформацію, що члени уряду, які пройшли в КМУ за квотою Майдану і ВО «Свобода», можуть бути відправлені у відставку.

«Склад Кабінету Міністрів потребує певної селекції. Кадри потрібно підбирати за принципом: нічого особистого - тільки професіоналізм. А від Ленінського «хороший хлопець - впорається» треба відмовлятися», - упевнений він.

Олійник підкреслив, що деякі міністри отримали портфелі всупереч повній відсутності досвіду і знань. «Незважаючи на те, що більшість політичних сил декларують першочерговість національних інтересів, попереду ставлять партійні та особисті вигоди. Знаю багатьох шанованих, грамотних людей, які відмовилися від кадрових пропозицій, вважаючи, що ще не мають достатнього досвіду. Та ж Ольга Богомолець сказала: немає, хоча у неї є досвід. А у нас міністрами стали люди, без будь-якого досвіду. Хіба це нормальна практика? Хіба це не нагадує більшовицький підхід, коли Дибенко ставили керувати Цетробанком? Це наслідки революції», - пояснив він.

«Ви бачили, як сьогодні пікетують міністерства. Їхня діяльність не піддається здоровому глузду. І прем'єр-міністру, який відповідає за діяльність усього уряду, потрібно приймати рішення, поки наслідки діяльності окремих міністрів не стали ще серйознішими», - упевнений він.

Крім того, парламентарій упевнений, що ротація в Кабміні призведе до серйозних конфліктів у політикумі. «Перелаються - це точно. Питання полягає не в посадах, а в потоках, відкатах, наглядачах і т.п. Нічого радикально не змінилося. У ситуації з корупцією ніяких радикальних змін немає. І питання: хто поступиться теплим хлібним місцем? Тому конфлікт неминучий. Але прем'єр, якщо він розуміє свою відповідальність, піде на конфлікт, але прибере бездарних особистостей з управління тим чи іншим сегментом економіки України», - підсумував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249