У зв'язку з напливом біженців з України в шести регіонах Росії запроваджено режим НС. Про це заявив заступник глави МНС РФ Володимир Артамонов.

Режим діє в Вологодській, Ростовській, Астраханській областях, Ставропольському краї, Калмикії та Севастополі.

У Бєлгородській та Воронезькій областях запроваджено режим підвищеної готовності.

«За даними ФМС, на території Росії перебуває близько 480 тис. українців. З 1 січня на територію Росії прибуло 2,5 млн громадян України, 2 млн повернулися назад, близько 480 тис. залишилися», - сказав Артамонов, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За даними офіційного представника МНС Олександра Дробишевського, кількість українських біженців у пунктах тимчасового розміщення в російських регіонах перевищила 20 тис. осіб, розгорнуто 310 пунктів тимчасового розміщення, в яких перебуває 20 392 осіб, у тому числі 8322 дитини. Додатково розгорнуті і готові до прийому вісім мобільних пунктів тимчасового розміщення місткістю 3,6 тис. осіб.

Заступник глави МНС повідомив, що близько 500 жителів південного сходу України виявили бажання переїхати на Далекий Схід.

Як раніше повідомляв ForUm, офіційний представник держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що на території Росії є біженці з України, однак є сумніви щодо їхньої кількості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270