Україна намагається організувати зустріч української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у воронезькому СІЗО, з українським консулом і професійним російським адвокатом.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін.

«Наш консул зараз перебуває там (у Воронежі - Ред.), ще з учорашнього дня. Ми сподіваємося, що у нього буде відповідний доступ, і сьогодні він побачиться з Надією», - сказав він.

Також профільний міністр заявив, що українську сторону не влаштовує державний захисник, наданий Російською Федерацією. «Звичайно, там виділено адвоката, але ми йому не довіряємо. Ми шукаємо російського адвоката високого рівня, який відомий тим, що допомагає в таких випадках», - сказав Клімкін.

Як раніше повідомляв ForUm, воронезький облсуд за результатами розгляду апеляційної скарги захисту української льотчиці Надії Савченко ухвалив рішення залишити її під вартою до 30 серпня.

9 липня Савченко оскаржила постанову суду про взяття її під варту.

Раніше стало відомо, що Савченко, яка перебуває зараз у СІЗО у Воронежі, пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

У СК РФ стверджують, що її затримали в РФ після того, як вона перетнула кордон без документів під виглядом біженки.

МЗС України зажадало від Росії негайно надати інформацію про незаконне вивезення української льотчиці.

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральній прокуратурі та Міністерству закордонних справ розібратися в ситуації з українською льотчицею Савченко, яку слідчі органи РФ звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37