Міністр інфраструктури України Максим Бурбак доручив Державній спеціальній службі транспорту провести роботи з розмінування об'єктів транспортної галузі, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

«Відновлення повноцінної роботи залізничної та автомобільної галузі на цих територіях ускладнюється, тому що через замінування ремонтні бригади не можуть почати роботу. Тому ми будемо підключати свої сили - саперів Державної спеціальної служби транспорту», - зазначив міністр інфраструктури.

Він також зазначив, що після перевірки безпеки шляхового господарства зі звільненими містами відразу було відновлено залізничне пасажирське сполучення - до станції Слов'янськ з Харкова прибув перший пасажирський потяг. Відтепер цей потяг - № 6289/6290 сполученням Харків-Пасажирський - Лозова - Слов'янськ - Лозова - Харків-Пасажирський - курсуватиме щодня. І надалі рух потягів у Донбас поступово відновлюватиметься. Також у Слов'янську відновили роботу більшість поштових відділень.

За словами Бурбака, поки немає повної інформації про всі пошкоджені об'єкти інфраструктури. Міністр зазначив, що за попередніми даними облавтодору, збитки, завдані дорожньому господарству Донбасу, сягають півмільярда гривень. «Завдані збитки та кошти, необхідні на відновлення об'єктів інфраструктури, ще уточнюються, але за ходом ремонтних робіт та витратами матеріалів здійснюватися ретельний контроль», - підкреслив міністр.

Він зазначив, що й надалі особисто інспектуватиме хід відновлювальних робіт транспортників на звільнених територіях.

Як раніше повідомляв ForUm, «Укравтодор» попередньо оцінює збитки від руйнування доріг у Донецькій області в півмільярда гривень.

На Донбасі пошкоджено близько тисячі кілометрів доріг.

Відновлювальні роботи на 7 підірваних залізничних мостах у східних областях України обійдуться в приблизно 50 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом