У п'ятницю, 11 липня, у Брюсселі відбудеться міністерська тристороння зустріч Україна-ЄС-РФ з торговельних питань.

Про це повідомив глава Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає «Інтерфакс-Україна».

«Очікується, що міністерська зустріч закладе основу для регулярного консультаційного процесу з питань, пов'язаних із функціонуванням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, та її можливим впливом на торговельні відносини між Україною і РФ», - зазначив він.

За словами Перебийноса, делегацію України очолить глава МЗС Павло Клімкін, ЄС - Комісар з питань торгівлі Карл де Гухт, Росії - міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.

Як відомо, 3 липня в Брюсселі на експертному рівні пройшли консультації щодо імплементації Угоди про асоціацію України і ЄС. Українську делегацію очолював урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

Як повідомляв ForUm, раніше президент РФ Володимир Путін висловив надію на початок консультацій у зв'язку з намірами України підписати Угоду про асоціацію з ЄС і розраховує, що російській стороні вдасться донести до партнерів свої стурбованості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом