Серед причин свого звільнення з посади ректор Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Віталій Москаленко, який був поновлений на посаді рішенням суду, називає бажання керівництва МОЗ змінити цільове призначення земель під Києвом, які належать університету.

«Насправді мотивів мого незаконного звільнення міністра Мусія може бути скільки завгодно: від його особистої неприязні до мене до комерційних інтересів. Але все ж, в основі всього - боротьба за землю і будівлю університету. Ціна мого звільнення - 10 гектарів землі у Кончі-Заспі, на яких розташований спортивно-оздоровчий комплекс «Медик». Ні для кого не секрет, яка вартість однієї сотки в цьому місці. І протягом всієї моєї роботи ректором до мене підходило багато людей з різними пропозиціями і схемами, як правильно «використовувати» цю землю. Всі вони отримували відмову. Міністр з Майдану судячи з усього, вирішив, що має бути інакше», - сказав Москаленко.

Крім того, за його словами, інтерес для нинішнього керівництва МОЗ також становить земля, на якій знаходиться Національний музей медицини за адресою Б. Хмельницького, 37, повідомляє «УНН».

«Уже відомий той факт, що Амосова під прикриттям Мусія підписала наказ про передачу землі, на якій невдовзі з'явиться чергова висотка.

Є також комерційний інтерес Мусія та Амосової в гуртожитку університету. Він розміщений на вулиці Трьохсвятительській.

Тепер ясно, чому Мусій, як тільки дізнався про рішення суду, негайно приїхав на закриту нараду в ректорат Медичного університету», - пояснив ректор навчального закладу.

Москаленко додав, що незважаючи на спроби Мусія домогтися його зговірливості шляхом звільнення, ні на які компроміси з приводу землі і будівель університету він ніколи не погоджувався і не погодиться.

Нагадаємо, 7 липня поновленого на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Віталія Москаленка не пустили на роботу.

4 липня Печерський районний суд Києва поновив на посаді ректора Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Віталія Москаленка.

Таким чином, згідно з рішенням Печерський райсуд визнав незаконним наказ МОЗ про звільнення Москаленка з посади ректора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом