Країни-донори можуть профінансувати в Україні проекти на 11 млрд євро, заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий за підсумками свого візиту до Брюсселя, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

В АП нагадали, що 8 липня у Брюсселі Чалий і віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман взяли участь у першій зустрічі країн-донорів з питань допомоги Україні.

За словами Чалого, обговорюється можливість фінансування проектів з боку країн-донорів загальним обсягом 11 млрд євро. У ході зустрічей всі донори погодилися з тим, що потрібно залучати також комерційний сектор, але з наданням йому відповідних гарантій. Враховуючи це, обговорювалася ідея створення фонду страхування таких інвестицій.

«У нас є солідарна підтримка європейських партнерів щодо надання прямої фінансової допомоги. Сьогодні ми говоримо про 1,6 млрд євро, за якими вже надходять в Україну транші», - зазначив Чалий.

«Дорожня карта, як нам рухатися найближчим часом, сформована. Ми постійно працюємо з нашими партнерами. Сьогодні є підтримка всього, що здійснює Україна і Президент для реалізації мирного плану», - зазначив Чалий.

Як раніше повідомляв ForUm, європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле повідомив про намір Європейського Союзу відправити в Україну гуманітарну допомогу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54