Дніпропетровський губернатор Ігор Коломойський хоче взяти під контроль південь та схід України. Таку думку в ефірі телеканалу «Інтер» висловив політолог Тарас Березовець.

«Бізнес-імперія Коломойського рухається в двох напрямках: на південь і схід. З півднем усе більш-менш зрозуміло: контроль через Палицю (Ігор Палиця - голова Одеської облдержадміністрації - Ред.) над Одеським регіоном. Плюс Ігор Коломойський зацікавлений вплинути на призначення нових губернаторів у Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях. Природно, після врегулювання ситуації на сході у Коломойського є серйозні плани потіснити політично і перерозподілити економічні блага в цьому регіоні», - вважає експерт.

8 липня в ефірі телеканалу «Інтер» був продемонстрований сюжет «Приват, Хамелеон», де були оприлюднені факти зв'язків нинішнього губернатора Дніпропетровської області та власника групи «Приват» Ігоря Коломойського з Януковичем, а також про те, як на нинішній ситуації наживається відомий олігарх.

Зокрема, автори сюжету нагадують: нещодавно призначений губернатор Одеської області Ігор Палиця - людина Коломойського. Також підкреслюється той факт, що реальний власник Одеського нафтопереробного заводу - скарбник Януковича Сергій Курченко. Завод, за який хоче взятися Коломойський, може стати ціною відбілювання іміджу молодомільярдера. Крім того, Коломойський хоче взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу, запланованої на наступний рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом