Уряд України вирішив скасувати низку пільг для колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників.

Як передає кореспондент Forum'у, про це під час брифінгу заявив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

«Ми скасували низку постанов попередніх урядів і рекомендували парламенту скасувати постанови, що стосуються колишніх високопоставлених чиновників, а також членів їхніх сімей, які мають право на безкоштовне медичне обслуговування, санаторно-курортне лікування, а також пільги при оплаті на об'єктах Держуправсправами. Також це стосується позбавлення пільг, що стосуються транспортного забезпечення та грошового утримання», - підкреслив міністр.

Крім цього, за словами Семерака, уряд також підтримав скасування деяких пільг для чиновників.

«Ухвалено постанову Кабінету Міністрів про позбавлення одноразових і систематичних виплат чиновникам «за сумлінну працю», безперервний стаж роботи», - зазначив він.

Як наголосив Семерак, саме за рахунок цих надбавок пенсії держчиновників часом досягали досить значних сум.

Постанова буде підписана найближчим часом.

Як повідомляв ForUm, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністрові фінансів України Олександру Шлапаку невідкладно підготувати проект постанови Кабміну про запровадження жорстких систем контролю за бюджетними витратами.

Нагадаємо, виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 836-VII «Про внесення змін до закону України «Про статус народного депутата України» щодо скасування та обмеження пільг».

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом