Апеляційний суд Києва переніс на 20 серпня розгляд апеляційної скарги на вирок колишньому начальникові Департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як повідомила адвокат вдови журналіста Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, таке рішення суд змушений був ухвалити через відсутність в іншого потерпілого у справі - журналіста Олексія Подольського - допуску до державної таємниці у зв'язку з його заявою про заміну і пошук себе іншого представника в суді.

«Фактично, судове засідання сьогодні через це не почалося», - сказала Теличенко. За її словами, через це вона не змогла зачитати заяву про відкликання апеляційної скарги на вирок Пукачу.

Теличенко пояснила, що провина Пукача була переконливо доведена в суді першої інстанції і, відповідно, правильно призначено покарання, передає «УНІАН».

Як сказала Теличенко, екс-генералові міліції не інкримінувався замовний характер убивства. За її словами, дії колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна у справі «призвели до того, що уже вичерпані всі терміни перебування Пукача під вартою на етапі досудового слідства, і якщо Апеляційний суд задовольнить апеляцію, то він буде змушений одночасно звільнити Пукача з-під варти. Ми переконані, що Пукач - убивця, і має відбувати покарання. Саме тому було прийнято рішення відкликати скаргу».

Нагадаємо, 29 січня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув'язнення.

Тоді Теличенко подала апеляцію на вирок Пукачу. «Скарга стосується лише неповноти встановлення мотивів злочину», - сказала адвокат.

Потерпілий Подольський також оскаржив вирок Пукачу. За словами Теличенко, в апеляції Подольського йдеться про те, що Пукач не просто застосовував до нього силу, але й катував, а Печерський райсуд не вказав цього у своєму вироку.

У свою чергу, адвокат засудженого Пукача Григорій Демиденко вимагає від Апеляційного суду Києва скасувати вирок його підзахисному, і відправити справу на нове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом