Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив ГПУ, СБУ і МВС перевірити діяльність усіх осіб, в тому числі і народних депутатів, які підтримували діяльність членів незалежних збройних формувань. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив під час засідання Кабінету Міністрів.

«Я хотів би звернутися до ГПУ, СБУ, МВС з проханням остаточно провести розслідування діяльності усіх осіб, в тому числі і тих, які мають статус народного депутата України, надати відповідні матеріали до суду і в парламент з метою скасування депутатської недоторканності та притягнення до відповідальності всіх, хто зазіхає на українську незалежність», - сказав Яценюк.

При цьому, прем'єр-міністр заявив, що він має намір особисто звернутися до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути питання про позбавлення депутатської недоторканності тих осіб, які посягають на незалежність країни.

Разом із тим, Яценюк запевнив, що особи, які зазіхатимуть на територіальну цілісність України, переслідуватимуться за законом.

Нагадаємо, Порошенко підписав закон, що запроваджує кримінальну відповідальність за фінансування сепаратизму.


 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54