Уряд України танцює під дудку МВФ. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, народний депутат України (позафракційний) Андрій Пінчук.

«Ставлення місії МВФ до України було однаковим і за Кучми, і за Ющенка, і за Януковича - одне і те ж. Вони хочуть вичавити з нашої країни всі соки, коли тій же Греції давали десятки мільярдів без всяких додаткових умов і викручування рук. Україну ж вони ставлять в жорсткі рамки», - заявив він.

За словами Пінчука, у вимогах МВФ є розумні пропозиції, але більшість - це економічно жорсткі вимоги, які не враховують реальну соціальну ситуацію в Україні.

«Якщо раніше уряди України відстоювали свою точку зору, доводили правоту, намагалися знайти компроміс, то нинішній просто танцює під дудку МВФ. Тут треба розуміти, звідки цей уряд, завдяки кому він поставлений. У цьому все питання. Може, вони б і не хотіли цього робити. Але коли господарі кажуть, доводиться виконувати, незалежно від того, будуть вибори чи ні», - упевнений парламентарій.

Крім того, Пінчук зазначив, що, хоча про прийдешні парламентські вибори багато говорять, поки реальних кроків для їх проведення не виконується.

«Парламент не особливо готується до виборів. Навіть партія Президента «Солідарність» організаційно досі не почала готуватися, і як такої її, по суті, немає. Ходять чутки, що у двадцятих числах буде розбита коаліція. Швидше за все, місяць її не буде, і наприкінці жовтня відбудуться вибори. Є багато різних варіантів. Але питання: як можна проводити вибори в Луганську і Донецьку? Якщо Президент піде на вибори без цих двох областей, він продемонструє, що для України ці області нецікаві, їхня думка неважлива. Я не думаю, що Петро Олексійович піде на це. Вибори повинні проводитися тоді, коли буде мир на Донбасі», - вважає він.

Також парламентарій підкреслив, що в умовах передвиборної кампанії нереально буде завершити Конституційну реформу. «Якщо будуть вибори, вона затягнеться ще на рік. І та децентралізація, про яку всі говорять, як про найнеобхіднішу для України, затягнеться мінімум до 2016 року», - сказав він і додав, що перевибори парламенту також потрібно проводити за зміненим виборчим законодавством.

Політик зазначив, що вибори, за умови забезпечення всіх трьох основних умов, можуть відбутися взимку-навесні 2016 року.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226