Міністерство закордонних справ України вживає всіх можливих заходів і практично цілодобово працює над вирішенням питання української льотчиці Надії Савченко, яка потрапила в полон у зоні АТО і згодом була вивезена в Росію.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Ми працюємо над цим практично цілодобово. Ми зробили відповідний демарш і заяву, а також відправили дипломатичну ноту в МЗС РФ. Наш консул вчора був у Воронежі. Ми поінформували про цей факт усю світову громадськість», - сказав профільний міністр.

Клімкін наголосив, що цей випадок не просто не відповідає міжнародному праву, а й моральним стандартам.

Як раніше повідомляв ForUm, Савченко, яка потрапила в полон на Донбасі і була переміщена на територію Росії, пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві журналістів ВГТРК

У свою чергу Україна вимагає від Росії негайно надати інформацію про незаконне вивезення української льотчиці Надії Савченко на територію РФ.

Слідство порушило кримінальну справу за статтею «вбивство» за фактом загибелі під Луганськом на сході України кореспондента «Вестей» Ігоря Корнелюка, повідомив у вівторок офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32