Уряд має намір запропонувати преференції та пільги котельням і власникам котлів, які відмовляться від використання газу і перейдуть на інші джерела живлення.

Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Forum'у.

«Сьогодні буде запропоновано таке рішення: всі, хто переходить з газових котлів на електричні, отримають спеціальний тариф на електроенергію. Зараз тариф на електроенергію становить 1,19 грн (за кВт-год - Ред.), але якщо ви купили електричний котел, то нічний тариф становитиме 0,3 грн, тобто в 4 рази менше, а денний - 0,8 грн», - пояснив прем'єр.

Він заявив, що суттєві знижки та вигоди будуть запропоновані власникам котелень, які вирішать переформатуватися з газу на інший вид палива.

«Будь-яка котельня, яка переходить з газу на інший вид палива, отримує кілька преференцій. По-перше, гранична рентабельність буде підвищена з 5% до 21%. По-друге, споживачі отримують знижку на тариф на 10%, якщо котельня переходить на інший вид палива. По-третє, якщо сьогодні тариф для будь-якої негазової котельні становить 500 грн, то ми дозволяємо для цих котелень встановлювати його на рівні додаткових 300 грн, тобто виходить 800 грн», - сказав глава уряду.

При цьому Яценюк заявив, що таке рішення буде дуже важливим для України, особливо в рамках підвищення енергонезалежності країни.

 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96