Віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив Раду Європи надати Україні підтримку у вирішенні актуальних питань вимушених переселенців. Про це повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів.

У відомстві зазначили, що під час зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Нільсом Мужнієксом Гройсман поінформував його про роботу уряду, що стосується забезпечення потреб вимушених переселенців.

Зокрема, Гройсман зазначив, що вирішується питання реєстрації людей, які переміщаються з районів АТО в інші регіони України, що дасть можливість кожній переміщеній людині отримати статус жителя тієї території, де він перебуватиме.

Крім того, віце-прем'єр-міністр представив сайт, розроблений для переселенців, який містить дані за регіонами щодо наявності вільного житла, а також контакти інформаційного центру.

Як повідомляв ForUm, станом на 4 липня з Донецької та Луганської областей в інші регіони України переміщено і розселено 30 775 тис. громадян України.

На Харківщині підготували наметове містечко для вимушених переселенців.

В Одеській області перебуває до 5 тис. тимчасових переселенців зі сходу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом