Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) надасть свої висновки щодо змін до Конституції України в найкоротші терміни.

Про це заявив генеральний секретар РЄ Торбйорн Ягланд у ході зустрічі з віце-прем'єр-міністром України - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом.

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, віце-прем'єр у рамках робочого візиту до Ради Європи представив проект змін до Конституції України, підготовлений за ініціативою Президента України Петра Порошенка.

Також Гройсман передав генсеку РЄ листа-звернення до Венеціанської комісії за підписом Президента України, в якому йдеться про прохання розглянути запропоновані зміни до Конституції України.

Основну частину розмови сторони присвятили питанням децентралізації та реалізації положень Європейської хартії місцевого самоврядування, які відображені в проекті змін до Основного Закону.

У ході бесіди також були порушені питання розподілу повноважень між центральними органами влади і реформування прокуратури.

Він запевнив українську делегацію, що Рада Європи повністю підтримує зусилля України щодо збереження територіальної цілісності, єдності та стабільності, а також зусилля уряду щодо децентралізації повноважень. Генеральний секретар РЄ запевнив, що Венеціанська комісія розгляне запропоновані зміни до Конституції і надасть свої висновки у найкоротші терміни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом