Україна збільшить обсяги виробництва власної зброї для забезпечення потреб військовослужбовців.

Про це Президент України Петро Порошенко повідомив після зустрічі з силовиками у Слов'янську, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Мій перший заступник разом із новопризначеним главою «Укроборонпрому», разом із представниками Генерального штабу, заступниками міністра оборони та представниками МВС провели нараду, де підготують на моє затвердження зміни до державного оборонного замовлення», - сказав Президент.

Він зазначив, що під час формування цього замовлення та виробництва «в повному обсязі використаний той досвід, якого українські Збройні сили, Національна гвардія набули під час бойових дій на сході».

«Не буде більше витрачання мільярдів народних коштів, коштів платників податків на нікому не потрібні наукові програми, які служили лише елементом розкрадання. Сьогодні українське виробництво буде завантажене системами високоточної зброї, українськими безпілотниками, всім, чого потребує українська армія - починаючи від бронежилетів і закінчуючи тепловізорами», - зазначив Порошенко.

«Українська армія зможе воювати ефективно, мобільно, професійно», - резюмував Глава держави.

Нагадаємо, за даними Міністерства фінансів, на потреби Збройних сил України необхідно додатково вишукати 16 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом