Журналіст Сергій Лещенко порівняв батальйон Коломойського з ліванською воєнізованою організацією Хезболла.

«Закінчиться тим, що українською Хезболлою буде не армія Стрілка, а батальйон «Дніпро» - тому що саме Коломойський буде зацікавлений у побудові своєї феодальної України зі своїми законами авторства Корбана», - написав Лещенко в соціальній мережі Facebook.

«Я дивуюся короткозорості людей, які не розуміють цинізму вистави, що розігрується перед їхніми очима, де олігарх під виглядом боротьби з сепаратизмом (якого не було у Дніпропетровську в небезпечних масштабах) отримує в користування приватну армію, а під виглядом боротьби з фінансуванням сепаратизму влаштує переділ власності», - висловлює свою думку журналіст.

На його думку, «з часом Коломойський стане головним прихильником федералізації України, а допомагати йому буде його приватна озброєна армія - а прикривати це все будуть гаслом «Якщо дніпропетровців усе влаштовує, то які можуть бути питання?»

Лещенко нагадує, що Хезболла - ісламісти, визнані міжнародною терористичною організацією, - на початку своєї діяльності були добровольцями, які хотіли воювати з Ізраїлем, який напав на південний Ліван, через нездатність-небажання армії Лівану воювати.

«Потім вони легалізувалися в політиці, але не роззброїлися, і в підсумку контролюють частину країни на основі консенсусу з іншими партіями чи релігійними організаціями. Схоже буде в Україні - батальйон Коломойського не роззброїться, він ним шантажуватиме Київ та використовуватиме для захоплення підприємств людей, яких він сам без суду і слідства назве посібниками сепаратистів. І будь-які спроби зняти Коломойського з посади закінчиться плачевно», - прогнозує Лещенко.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209