Держава самоусунулася від проблем вимушених переселенців. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

«Держава самоусунулася. Ніяких програм щодо врегулювання ситуації, забезпечення міграції у влади немає, робочих місць немає. Що робити з переселенцями - вони не знають. Я зараз перебуваю в Луганську. Хвилин двадцять тому в східних кварталах бомба влучила в один із житлових будинків. Куди ці люди підуть?», - заявив він.

За словами парламентарія, держава переклала вирішення проблем на самих потерпілих і небайдужих до їхньої біди громадян.

«Люди повинні самі вирішувати свої проблеми. Люди допомагатимуть один одному. Звичайні, нормальні, адекватні люди розуміють, що ця війна нікому не потрібна. Конфлікт пожежею горить в Україні, гинуть українці, і з того, і з іншого боку. А суть цього питання зводитися до бажання США контролювати всю ситуацію, економіку. Але ніякої гуманітарної допомоги або реальної програми щодо забезпечення людей немає - вони змушені сідати в поїзд і їхати в нікуди. Єдине, що у них залишилося - це їхнє життя, і те хочуть забрати», - підкреслив нардеп.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36