Самоусунення держави від розв’язання внутрішніх проблем біженців є небезпечним як для громадян, так і для країни в цілому. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, нардеп Петро Цибенко.

«На превеликий жаль, держава намагається це страшне і небезпечне явище - внутрішніх біженців - не помічати. Так, це трагедія для людей. Але головним чином те, що відбувається, - трагедія держави. Держава має невідкладно реагувати на такого роду речі. Ця проблема створена державою, і займатися нею повинна держава. Не волонтери, а управління соціального захисту, пенсійного захисту та інші служби, які відповідають за соціальне самопочуття українців», - заявив він.

Цибенко зазначив, що таке самоусунення держави від розв’язання внутрішніх проблем біженців несе низку серйозних ризиків. «Україна поступово втрачає цілісність свого механізму як держави. Адже будь-яка держава - це набір низки компонентів. Якщо вона відмовляється від тих чи інших своїх функцій, то поступово деградує і в очах своїх громадян, і міжнародного суспільства. Світ пильно дивиться на все, що відбувається в Україні. І держава повинна враховувати все це у комплексі», - упевнений парламентарій.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49