Військовослужбовці, які беруть участь в антитерористичній операції, забезпечені бронежилетами тільки на 67% від потреби. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив заступник міністра оборони України Петро Мехед, озвучуючи результати перевірки стану забезпечення військовослужбовців.

«Цю роботу ми провели з 3 по 5 липня», - повідомив заступник міністра.

За словами Мехеда, військовослужбовці задовільно забезпечені харчуванням, медикаментами та лікуванням.

«У військових таборах створені підвищені запаси продовольства за всією номенклатурою в обсягах від 7 до 12 діб, води питної бутильованої - на 3-5 діб», - уточнив він.

Також заступник міністра поінформував, що формою одягу особовий склад військових частин АТО забезпечений згідно з нормами.

«У той же час, комісія виявила, що низькою залишається забезпеченість засобами індивідуального захисту», - додав Мехед.

За його словами, забезпеченість бронежилетами становить 67% від потреби, шоломами кевларовими - 2%.

Заступник міністра також повідомив, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України про виплату нагороди, в розмірі 100% місячного грошового забезпечення військовослужбовцям АТО, грошові виплати їм, порівняно з іншими військовослужбовцями, збільшилися в 2 рази і становлять від 5700 гривень з розрахунку за місяць (крім службовців строкової служби).

«Кошти для виплати грошового забезпечення для потреб Міністерства оборони були виділені з резервного фонду. Для виплат винагород учасникам АТО за травень було профінансовано 86,7 мільйонів гривень», - зазначив Мехед.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк надіслав спеціальну комісію в зону АТО з метою перевірки використання державних коштів, виділених на національну безпеку та оборону країни.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом