Ухвалення змін до Конституції України буде відкладено. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко.

«Президент у цілому діє дипломатично й обережно. Незважаючи на те, що у нього є можливість нагнути парламент через коліно, зважаючи на те, що за нього проголосувало більше половини виборців (хоча потрібно відзначити деяку «дутість» його рейтингу через безальтернативність), а у парламенту рівень довіри нульовий. У разі відкритого протистояння парламенту і Президента, перевага буде на боці другого», - сказав Кочевенко.

Але, на думку політолога, поки Петро Порошенко не розігрує цю карту, перебуваючи у пошуках діалогу з парламентом.

«Зауважте, що всі законодавчі ініціативи Президента були підтримані Радою. Це тому, що він не вносить ті проекти, які не були узгоджені заздалегідь. Те, що стосується його конституційних ініціатив, безумовно, спрямовано на збільшення президентської влади, що суперечить його тезі під час інавгурації. Це питання поки що відтерміноване і не буде досягнуто домовленості для отримання потрібної кількості голосів за цю реформу. Хоча у Президента є можливість отримати потрібну кількість голосів. Він може нагадати парламенту про запит у суспільстві на парламентські вибори. Поки він замовчаний і заговорений, незважаючи на те, що сам Порошенко заявив про необхідність перевиборів. Але в Раді навіть не порушується це питання», - констатує він.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом