Президент України Петро Порошенко пропонує провести наступний раунд переговорів за участю Росії, представників ОБСЄ та керівництва ДНР і ЛНР у Святогірську. Про це в ході прес-конференції 8 липня заявив донецький міський голова Олександр Лук'янченко, повідомляє прес-служба Донецької міськради

Він зазначив, що в ході одноденного відрядження до Києва 7 липня зустрівся з Президентом.

«Вчора я був разом із народним депутатом Борисом Колесніковим, ми зустрічалися з Президентом нашої країни. Обговорювалися питання у зв'язку з переміщенням більшої частини ополченців ДНР у Донецьк і неможливістю застосування в місті штурмової авіації та важкої артилерії під час військових операцій. Зараз у місті перебуває за мінусом тих, хто виїхав, десь понад 900 тисяч населення. Їх неможливо евакуювати і нікуди. Необхідно гарантувати їх безпеку шляхом переговорів на всіх рівнях. З боку Президента були пропозиції і гарантії провести наступний раунд переговорів у Святогірську за участю Росії, представників ОБСЄ, керівництва ДНР і ЛНР», - розповів Лук'янченко.

Також, за його словами, розглядалися технічні питання - запуск у роботу каналу «Сіверський Донець - Донбас». Від Президента завдання отримали Міністерство енергетики, НКРЕ, МНС щодо відновлення електропостачання Слов'янської ДРЕС.

«Зараз головне завдання забезпечити подачу напруги на перший і другий підйом каналу. Вчора були вирішені питання безпеки ремонтних бригад, відновлюють пошкоджені ділянки, розмінування територій, де проходять лінії електропередач. 8 липня о 5.00 колона фахівців КП «Компанія «Вода Донбасу» виїхала в район ліквідації аварії і почала роботи», - йдеться в повідомленні.

«Наше завдання до п'ятниці вирішити всі питання, щоб почати закачувати воду в канал «Сіверський Донець - Донбас», - зазначив міський голова.

Крім того, в повідомленні наголошується, що в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком обговорювалися питання відновлення роботи каналу, подачі напруги, оплати аварійних робіт, роботи казначейства та Пенсійного фонду, а також ліквідації заборгованості із заробітної плати за раніше відвантажену продукцію підприємства «Топаз».

Як раніше повідомляв ForUm, тристороння контактна група закликає до термінових дій щодо мирного врегулювання кризи в Україні.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликає владу України сісти за стіл переговорів з членами незаконних збройних формувань для мирного врегулювання конфлікту на сході України, незважаючи на останні успіхи АТО.

Президенти США і Франції Барак Обама та Франсуа Олланд закликають Росію вплинути на представників сходу України, щоб вони погодилися на діалог з Києвом, повідомила прес-служба глави французької держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом