Розстановка кадрів за принципом партійних квот поховає Україну. Таку думку в коментарі Forum'у висловив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи інформацію про можливі відставки міністрів, які потрапили в Кабмін за квотою Майдану і ВО «Свобода».

«Ми весь час говоримо: квотний принцип формування уряду себе не виправдовує, оскільки дається квота, умовно кажучи, геолога, а у партії є тільки гінеколог, або навпаки. До абсурду доходить, адже не у всіх політичних партіях є необхідного рівня фахівці. В результаті ставлять політика, для якого що потоп, що посівна. З нього такий же міністр, як з мене китаєць. Одна справа писати книги і лекції читати - інше вміти управляти й організувати», - заявив він.

Чечетов підкреслив, що необхідно відмовитися від розстановки кадрів за принципом партійних квот. «Це поховає економіку і країну. І чим раніше ми відмовимося від цієї дурості, тим краще буде. Партійний квиток ніколи нікому розуму не додавав, у будь-якій партії є і розумні, і дурні. Коли країна в такій ситуації, як сьогодні Україна - військові дії, економічна криза, до кінця року планується 5% падіння (ВВП - Ред.), ледь не 30% інфляції - країні потрібні топ-менеджери, професіонали до мозку кісток», - додав політик.

«Ситуація вимагає, щоб у Кабміні працювали кращі з кращих. Нехай вони взагалі будуть без партійного квитка, але з досвідом і знаннями в галузі енергетики, економіки, охорони здоров'я, сільського господарства. Дай Бог, щоб переформатування уряду йшло під таким кутом, а за основу бралися професійні якості людини, організаторські та управлінські здібності», - резюмував Чечетов.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80