Переформатування уряду може бути на шкоду Україні. Таку думку Forum'у висловила народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Фаріон, коментуючи інформацію, що міністри за квотою Майдану і ВО «Свобода» можуть бути звільнені з Кабміну.

«Відбувається кілька знакових і характерних речей для сучасного політикуму. Ті, що прийшли до влади в особі Президента та більшості уряду, представляють типову ліберальну ідеологію з повним розмиванням націє-центричних цінностей. Про це свідчать заяви Яценюка щодо особливого статусу російської мови і пропозиції Президента щодо змін до Конституції про спеціальний статус мови окупанта. Думаю, що ці ліберальні ідеології не зацікавлені, щоб біля них працювали люди з іншими світоглядними цінностями. У цьому полягає їхня найбільша помилка. Адже якщо і вони, і ми, націоналісти, стоїмо на засадах побудови суверенної, незалежної, сподіваюся, національної Української держави, то таке переформатування працюватиме проти України», - вважає Фаріон.

За її словами, впевненості у сказаному додає «напрям інформаційного простору з його мовним, а значить культурологічним роздвоєнням на два протилежні світу: на світ український і російський».

«Я не знаю, що ще може активізувати український світ до власного розвитку, якщо не війна з РФ. Якщо навіть це не може змусити ліберальні кола подивитися на себе через призму національної ідеї, то вони ще довго будуть рабами», - підсумувала політик.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про переформатування нинішнього складу Кабміну. У ЗМІ найбільш вірогідними кандидатами на звільнення називають саме тих міністрів, які призначалися за квотами від партії «Свобода» та від Майдану.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом