Коаліція та уряд повинні не ділити портфелі, а провести реальну адміністративну реформу. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив народний депутат України від фракції «УДАР» Павло Розенко, коментуючи інформацію про прийдешні звільнення в Кабінеті Міністрів України.

«Минув час, три місяці, і сьогодні в Кабміні повинні бути міністри, а не представники Майдану, «Свободи», «Батьківщини». Люди за три місяці могли довести свої професіоналізм, відповідність займаним посадам. Шкода, цього не сталося. І якщо прем'єр-міністр хоче мати працездатний уряд, всі зусилля якого спрямовані на Україну, її майбутнє, її європейський розвиток, то сентименти тут зайві. Неодноразово говорилося, що квотний принцип формування уряду - глухий кут. Сьогодні чітко видно: квотування ні до чого хорошого не призвело. Потрібно робити висновки», - заявив він.

Крім того, ударівець застеріг коаліцію, уряд і прем'єр-міністра від банального поділу портфелів. «Яка користь, від заміни одного іншим? Потрібно провести нормальну адміністративну реформу. У нас 18 міністерств, близько 80 центральних органів виконавчої влади. І це в бідній країні! Я закликаю коаліцію та уряд не ділити портфелі, а зайнятися адмінреформою: швидко змінити систему управління в державі, скоротити кількість чиновників, міністерств. А після цього призначити нормальних професіоналів. Якщо знову просто поміняють персоналії - Україна й надалі буде дуже далека від проведення реформ», - наголосив нардеп.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346