Рятувальники Мобільного рятувального центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій пройшли Міжнародну атестацію з реагування на надзвичайні ситуації для вступу до Міжнародної дорадчої консультативної групи ООН з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста (INSARAG).

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Як зазначили в прес-службі, спецкомісія за результатами 36-годинних безперервних навчань високо оцінила майстерність і професіоналізм української команди рятувальників.

«Проходження цієї атестації дозволило підвищити ефективність надання допомоги у проведенні міжнародних аварійно-рятувальних та пошуково-рятувальних операцій, а також готовність до реагування на національному та міжнародному рівнях», - уточнили у відомстві.

Як відомо, у 2009 році мобільний рятувальний центр був зареєстрований в мережі INSARAG. У 2011 році подано заявку з міжнародної атестації пошуково-рятувальної команди МСЦ у цій системі. За весь період було проведено низку навчань для підготовки висококваліфікованих експертів у галузі пошуково-рятувальних робіт в умовах міста, розроблено сценарій проходження атестації. Співробітники МСЦ брали участь у курсах з підготовки експертів для роботи в пункті прийому і відправки команд та польового координаційного центру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом