Росія вживатиме щодо України і Грузії в разі ратифікації ними угоди з ЄС захисних заходів. Про це заявив у понеділок прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

«Природно, що якщо таким же шляхом розвиватимуться події і в Україні, і в Грузії (як і в Молдові - Ред.), набір заходів - він буде близький, схожий, але, звичайно, з урахуванням обсягу торговельно-економічних відносин і наслідків для російського ринку», - сказав Медведєв на нараді з віце-прем'єрами, повідомляє РІА «Новости».

Медведєв вимагає найближчим часом прийняти рішення щодо захисту російського ринку у зв'язку з асоціацією Молдови з ЄС.

«З урахуванням фактору часу та ратифікації цього документа (Угоди про асоціацію парламентом Молдови та майбутню ратифікацією з боку парламенту Євросоюзу) нам потрібно буде прийняти рішення найближчим часом», - зазначив Медведєв.

У свою чергу перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив, що Молдова може бути виключена з договору про Зону вільної торгівлі країн СНД. За оцінкою Шувалова, може йтися про застосування статті 62 Віденської конвенції про право та міжнародні договори, яка вказує на докорінну зміну обставин як на підставу для припинення або призупинення дії договору.

Нагадаємо, 27 червня в Брюсселі було підписано Угоди про асоціацію між Україною, Грузією, Молдовою та Євросоюзом.

Раніше Росія попередила Молдову про ризики, які можуть виникнути у цієї країни в разі інтеграції з Євросоюзом.

Президент України Петро Порошенко сподівається на якнайшвидшу ратифікацію та імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом