Глава Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький підписав наказ про звільнення начальника СІЗО та начальника медичної частини СІЗО, в якій перебував колишній народний депутат Олександр Шепелєв. Про це Старенький повідомив сьогодні під час брифінгу.

«Підписано наказ про звільнення начальника СІЗО із займаної посади начальника медичної частини СІЗО, призначено службове розслідування обставин цієї події. Коли буде розслідування закінчено, тоді можна буде про щось говорити», - сказав він.

Також він підтвердив, що Шепелєв «дійсно зараз не перебуває в лікарні, подробиці зараз встановлюються слідством, яке проводиться прокуратурою міста Києва». Він зауважив, що охорона Шепелєва здійснювалася трьома офіцерами, один із яких зник одночасно разом з ув’язненим, розшукові заходи стосовно нього також проводяться, повідомляє «УНІАН».

Голова ДПтСУ зазначив, що екс-депутат опинився в лікарні тому, що у нього тривалий час був підвищений тиск, як йому доповідав начальник СІЗО. Була викликана карета «швидкої допомоги», яка вирішила його вивезти в лікувальний заклад, де він перебував під наглядом лікарів. Старенький зазначив, що Шепелєв перебував у лікарні близько двох тижнів.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство юстиції України ініціює усунення від виконання обов'язків глави Державної пенітенціарної служби Сергія Старенького на час розслідування втечі з в'язниці колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145