Фондова біржа Ірландії призупинила торги іпотечними облігаціями Приватбанку, оскільки останній не подав обов'язкову інформацію про стан справ.

Про це в коментарі Forum'у повідомив економічний експерт, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Причина дуже проста: Приватбанк не подав обов'язкову звітність. А, згідно з міжнародними правилами, якщо хтось хоче, щоб його облігації торгувалися, зобов'язаний подавати свою звітність, а якщо ні - відразу викидають. У принципі, це правильний підхід. Не хочете проінформувати, що у вас реально відбувається, - вільні», - пояснив він.

Також, Охріменко зазначив, що йому невідомі причини, з яких Приватбанк не подав необхідну інформацію на цю фондову біржу. «Чому не подали - це питання до власника. Чи то там так усе страшно, що побоявся подати, чи то справді подумав, що це все йому не треба», - припустив він.

«Але чому так важко нашим інвесторам за кордоном? Там є жорсткі правила. Там чітко, чесно, своєчасно потрібно все про себе розповісти. Наші люди цього не люблять. В результаті, виникають моменти, коли начебто ми круті, але - не дуже», - резюмував він.

Нагадаємо, фондова біржа Ірландії з 1 липня призупинила торги іпотечними облігаціями найбільшого українського банку - Приватбанку, йдеться в повідомленні торговельного майданчика.

«Обіг цінних паперів тимчасово призупинено з 1 липня 2014 року до публікації річного звіту і бухгалтерської звітності компанії», - наголошується в повідомленні.

Рішення торкається двох випусків бондів, розміщених Приватбанком у 2007 році за допомогою агента Ukraine Mortgage Loan Finance No.1 Plc. Наразі з них в обігу перебувають облігації на 9 мільйонів доларів з терміном погашення у 2031 році і на 9,8 мільйона доларів з терміном погашення в 2011-2031 роках.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265