У соцмережах з'явилася інформація про перестрілку сьогодні вночі на Майдані Незалежності у Києві.

За свідченнями очевидців, від 30 до 40 невідомих у балаклавах увірвалися на Майдан двома групами з боку провулка Шевченка і вулиці Грінченка. Вони були озброєні битами, ланцюгами, кастетами. Вони витягали людей з наметів і били, пишуть «Вести».

На допомогу піднялася самооборона Майдану. Вони відігнали нападників. Деякі очевидці повідомляють про те, що нападники і самооборонівці проводили якісь переговори. Основні «дії» відбувалися у провулку Шевченка.

При цьому очевидці стверджують, що за весь цей час у даному районі не було помічено жодного співробітника міліції.

Внаслідок конфлікту четверо людей отримали поранення з травматичної зброї. Постраждалі до міліції не зверталися.

Як розповіли в Шевченківському райуправлінні міліції міста Києва, в ніч на понеділок між активістами на Майдані виник конфлікт. Згодом від медиків надійшло повідомлення, що до них надійшла людина з вогнепальним пораненням. Група міліції, яка виїхала, встановила, що це травматичне поранення. Пізніше надійшло ще 3 аналогічних повідомлення.

«Жодних заяв у міліцію від потерпілих не надходило», - сказали в районному управлінні, додавши, що в кожному разі міліція буде з'ясовувати обставини події.

У Центральній раді сотень Майдану заявили, що стрілянина, яка сталася сьогодні вночі на Майдані Незалежності, була провокацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40