Україна з 27 червня по 4 липня збільшила кількість газу в підземних сховищах газу до 14,389 млрд кубометрів, свідчать дані Асоціації європейських операторів підземних газових сховищ.

За даними на 27 червня, в ПСГ України закачано 14,24 млрд кубометрів газу. Таким чином, з 27 червня по 4 липня Україна закачала в ПСГ 149 млн кубометрів. Станом на 4 липня українські сховища заповнені на 45,04%.

За словами глави «Нафтогазу України» Андрія Коболєва, закачування газу йде за рахунок реверсного постачання і власного видобутку. Таким чином, до кінця літа Україна зможе закачати в ПСГ 1,7 млрд кубометрів газу. До опалювального сезону Україна повинна закачати не менше 18 млрд кубометрів газу.

Україна, за умови суттєвої економії газу, може прожити майбутню зиму без імпорту палива з Російської Федерації.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК «Нафтогаз України» та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення постачання газу Російською Федерацією.

16 червня «Газпром» звернувся в Стокгольмський міжнародний арбітраж з позовом до «Нафтогазу України» про стягнення заборгованості у розмірі 4,5 мільярдів доларів. Постачання газу в Україну було припинено.

4 липня Міністерство фінансів України спільно з іншими міністерствами та відомствами розробило вісім можливих варіантів заміщення природного газу, що імпортується, іншими видами палива та енергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом