Станом на 07.00 сьогодні, 7 липня, обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, повідомили в Міністерстві оборони.

Найбільш загостреною залишається ситуація в населених пунктах Донецьк, Горлівка, Луганськ, Сніжне, Антрацит, Краснодон та Сєверодонецьк.

Основні зусилля підрозділів Збройних сил України, залучених до антитерористичної операції, зосереджені на знищенні баз підготовки, осередків і блокпостів противника, відновленні контролю над державним кордоном і надійній ізоляції зони конфлікту.

При цьому особливу увагу військовослужбовці приділяють запобіганню втрат серед мирного населення та безпеці цивільних осіб.

Між тим, протягом доби незаконними збройними формуваннями здійснено десять обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗС України.

Нагадаємо, 5 і 6 липня міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей і начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко доповіли Президенту, що над міськрадою Слов'янська, Артемівська, Краматорська Дружківки піднято Державний прапор України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33