Тристороння контактна група ОБСЄ закликає до термінових дій щодо мирного врегулювання кризи в Україні, йдеться в повідомленні на сайті Організації.

Тристороння контактна група високопоставлених представників України, Російської Федерації та ОБСЄ провела у Києві 6 липня зустріч. Учасники обговорили нинішню ситуацію на сході України, в тому числі умови і місця проведення подальших консультацій з усіма сторонами, передає «Інтерфакс-Україна».

«На основі мирного плану Президента Порошенка і спільної декларації чотирьох міністрів закордонних справ, ухваленої в Берліні 2 липня, в терміновому порядку необхідно здійснити прогрес у справі мирного врегулювання кризи», - йдеться в документі.

Контактна група вважає, що наступний раунд консультацій має пройти без затримки і якомога швидше.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 1 липня Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки та оборони ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі.

1 липня на Донбасі відновлено активну фазу антитерористичної операції.

Раніше Порошенко заявляв, що готовий повернутися до режиму припинення вогню, як тільки буде підтвердження про його дотримання у двосторонньому форматі, а також за умов звільнення всіх заручників і встановлення контролю над кордоном за моніторингу ОБСЄ.

5 і 6 липня міністр оборони України генерал-полковник Валерій Гелетей та начальник Генерального штабу генерал-лейтенант Віктор Муженко доповіли Президенту, що над міськрадою Слов'янська, Артемівська та Краматорська піднято Державний прапор України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56