Нинішній уряд, який отримав владу на антикорупційній риториці, за три з половиною місяці не зробив нічого для її подолання, стверджує лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Високий рівень корупції - одна з основних проблем українського суспільства. На антикорупційній риториці нинішні представники влади цю владу, власне, й отримували. Щоправда, за 3,5 місяці діяльності нового Кабміну дійсно антикорупційних кроків ми так і не побачили», - написав політик у своєму блозі на офіційному сайті Руху.

Лідер «УВ» розкритикував розроблений Мін’юстом законопроект про антикорупційну стратегію на 2014-2017рр, стверджуючи, що за три місяці можна було б розробити більш гідний документ». «Представлена програма страждає загальною декларативністю, відсутністю розуміння дійсних пріоритетів корупційних проблем і конкретних кроків з їх подолання», - вважає Медведчук.

Його дивує система пріоритетів зазначеної програми, в якій основну корупційну проблему - держзакупівлі - поставлено на передостаннє місце. «Це вже багато що свідчить про розробників програми та її якість», - прокоментував Медведчук.

На його думку, в урядовій програмі не закладений головний принцип її потенційної ефективності -програмно-цільовий підхід. «Немає навіть натяку на цільові програми щодо боротьби з корупцією в ЖКГ, охороні здоров'я, освіті, дорожньому будівництві - тобто немає конкретики, і,отже, не буде й результату. Тому не випадково зросли в 1,7 разу тарифи в ЖКГ, а боротьбу з корупцією в цій - одній із найбільш корумпованій сфер українського суспільства - так і не розпочато», - упевнений лідер «УВ».

З таким підходом, коли замість реальної системної боротьби з корупцією уряд зайнявся деклараціями та обіцянками,результату не буде, резюмував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30