Президент України Петро Порошенко доручив підняти державний прапор України над Слов'янськом, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Начальник Генштабу України Віктор Муженко доповів Президентові України Петру Порошенку про те, що сьогодні вночі зі Слов'янська намагалися вирватися члени НЗФ, які потрапили під мінометний вогонь українських військових. В результаті було підбито один танк, дві БМП та два БМД бойовиків», - повідомляє прес-служба.

Згідно з інформацією, наразі в Слов'янську працює розвідка Збройних сил та Національної гвардії України.

«Президент доручив начальникові Генштабу ЗСУ відновити державний прапор над міськрадою Слов'янська», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 4 на 5 липня учасники незаконних збройних формувань, які кілька місяців тримали в окупації Слов'янськ, організовано залишили місто.

4 липня міністр оборони України Валерій Гелетей і командувач Національної гвардії Степан Полторак доповіли Президентові України Петру Порошенку про звільнення від членів незаконних збройних формувань селища Миколаївка, яке знаходиться в безпосередній близькості від Слов'янська.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 липня на Донбасі було відновлено активну фазу АТО.

Порошенко заявив, що Україна готова продовжити роботу тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі 5 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом