Транзитні пункти для переселенців будуть під захистом силовиків і в цілковитій безпеці. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк під час брифінгу щодо переселення громадян України з тимчасово окупованих територій та району проведення АТО, повідомляє УЗГ МВС.

За його словами, з понеділка будуть задіяні всі методи оповіщення про евакуацію із зони АТО. «Будуть задіяні всі методи і засоби для оповіщення мирного населення про початок роботи коридору для виходу із зони АТО. Будуть повідомлення в ЗМІ, також будуть задіяні інші методи сповіщення, але кожна людина має почути про початок роботи коридору», - сказав радник міністра.

Шкіряк зазначив, що наразі МВС та інші відомства розробили систему для максимально можливої ідентифікації людей, які виходять із зони АТО, щоб не допустити членів незаконних збройних формувань і диверсантів на інші території. Ці заходи розроблені на основі міжнародного досвіду. І на сьогодні у МВС достатньо інформації про зловмисників, які діють у зоні АТО.

«Транзитні пункти, створені для переселенців, будуть під гарантованим захистом силовиків і будуть у цілковитій безпеці», - сказав він. Також радник міністра зазначив, що ці місця будуть забезпечені всім необхідним, у тому числі медичним та соціальним забезпеченням.

Як раніше повідомляв ForUm, для жителів східних областей України, які хочуть тимчасово переселитися із зони бойового конфлікту в інші регіони, розроблені три маршрути-коридори.
Відповідне доручення дав Президент України Петро Порошенко.

Віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що план дій щодо коридору для виведення мирного населення із зони проведення антитерористичної операції на сході України буде оприлюднений 7 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом