Члени незаконних збройних формувань продовжують вивозити дітей-сиріт зі східних регіонів України в Російську Федерацію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«За наявною в МЗС інформацією, з боку представників «ДНР» і «ЛНР» не припиняються спроби незаконного вивезення дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, в РФ», - йдеться в повідомленні прес-служби.

У МЗС уточнюють, що члени НЗФ погрожують зброєю і вимагають від керівництва шкіл-інтернатів оформлення згідно із законодавством України повного пакета документів, необхідних для виїзду дітей за кордон.

«Виходячи з попереднього досвіду розвитку подібних ситуацій (незаконне вивезення українських дітей з території України), існує велика ймовірність нових спроб незаконного переміщення дітей через українсько-російський кордон», - повідомляє прес-служба.

Згідно з інформацією, у зв'язку з цим Україна офіційно звернулася до російської сторони, відповідно до міжнародного законодавства, вжити всіх можливих заходів для запобігання вивезенню дітей-сиріт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111