Через зволікання України Європа потихеньку стає на бік РФ. Таку думку Forum'у висловив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи інформацію про так звані берлінські домовленості.

«Україна не живе на окремому острові. Україна повинна враховувати позицію американських та європейських партнерів, але постійне наше зволікання ставить нас у дуже незручне становище. Чим довше ми будемо тягнути, чим менше ми будемо рішучими, тим більше нам будуть сідати на голову... Всі наші проблеми потрібно було вирішувати ще вчора. І якщо ми думаємо, що час грає на нас - глибоко помиляємося», - заявив він.

За його словами, зволікання України на руку РФ, яка використавши його, «почала активно працювати з Європою».

«Ми вже отримали негативний сигнал від Австрії, яка підписала продовження будівництва «Південного потоку» з «Газпромом» - це серйозна підніжка для України. Також ми бачимо заяви, що нібито Меркель лобіює Медведчука як переговірника. Ми читаємо про заяви деяких італійських провідних політиків, які говорять про необхідність призупинення санкцій щодо РФ. Є відповідна позиція угорської сторони щодо можливості їх участі як партнера в будівництві «Південного потоку». Це свідчить, що Європа потихеньку здає Україну, стає на бік РФ», - упевнений політик.

Тягнибок також підкреслив, що сьогоднішній владі необхідно починати конструктивно працювати і пам'ятати досвід 2004 року, коли керівництво держави замість вирішення конкретних економічних і політичних питань купалося в променях слави. «Замість вирішення внутрішніх питань вони тоді задовольнялися захватом світу Україною. Але захват дуже швидко пропадає. І це вже відбувається зараз. Адже всім набридає спостерігати за такою ситуацією. Я не раз брав участь у заходах з дипломатами, міністрами закордонних справ інших країн. Вони не тільки говорять, що потрібно мирним способом вести переговори, а й: «ми вам військову допомогу не надамо, поки ви самі не будете реально відстоювати свої позиції на своїй території», - підкреслив він.

Лідер ВО «Свобода» упевнений, що для прискорення вирішення проблеми сходу України необхідно запровадити воєнний стан. «Армія тоді візьме все у свої руки. І тоді не СБУ, не МВС, а армія буде ці питання вирішувати», - підсумував він.

Юлія Артамощенко

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

861