Кабінет Міністрів схвалив Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо поглиблення співпраці, реалізація якого сприятиме подальшому розвитку співробітництва з ОЕСР у пріоритетних для України сферах і напрямах.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Поглиблення співпраці з ОЕСР здійснюватиметься в таких сферах, як: розвиток МСП, боротьба з корупцією, державне управління, розвиток секторної конкурентоспроможності (в тому числі в галузях сільського господарства та зеленої економіки), управління державними підприємствами, вдосконалення системи податкового адміністрування, розвиток статистики», - йдеться в повідомленні.

Співпраця дозволить вдосконалити законодавство України з урахуванням міжнародного досвіду та рекомендацій ОЕСР (у тому числі для реалізації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС), розширити участь України в роботі органів ОЕСР, створити нові напрями співпраці з ОЕСР (зокрема для розвитку зеленої економіки, вдосконалення системи державної статистики, боротьби з корупцією, вдосконалення конкурентного законодавства).

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) (Organization for Economic Co-operation and Development - OECD) - міжнародна економічна організація розвинених країн, що визнають принципи представницької демократії та вільної ринкової економіки.

На сьогодні в організацію входять 34 держави, у тому числі більшість держав-членів ЄС. В роботі організації також бере участь на правах окремого члена Європейська комісія.

На частку держав-членів ОЕСР припадає близько 60% світового ВВП.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68