Російські ЗМІ поширили неправдиву інформацію про те, що Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) підтримала належність Росії повітряного простору над Кримом.

Про це повідомив голова Державіаслужби України Денис Антонюк за підсумками неформальної зустрічі з представниками ІКАО - генеральним секретарем ІКАО Раймондом Бенжаміном та керівником європейського філії Луїсом Алмейдою, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Вони також підтвердили позицію ІКАО про те, що Крим - це частина України, зона Чорного моря делегована Україні і за нею й залишається. «ІКАО повністю дотримується резолюції ООН щодо територіальної цілісності України», - зазначив Антонюк.

У Мінінфраструктури України підтвердили, що ІКАО не змінює своєї позиції щодо повітряного простору над Кримом - його контролює Україна.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що ІКАО визнала, що Росія повинна забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над Кримом і територіальними водами (19-кілометрова зона). Як стверджували в Мінтрансі РФ, ІКАО вважає, що Україна повинна забезпечувати аеронавігаційне обслуговування над нейтральними водами, але з урахуванням технічних домовленостей із Росією з аеронавігаційного обслуговування у районі Сімферополя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59